Smugglades narkotikan in i samband med Riksdagens så kallade högtidliga öppnande, gömd i de stora och märkliga mössor som soldaterna hade försett sig med? Det vet vi icke. Och ingen har hävdat att det i dagsläget är ett huvudspår. Foto: riksdagen.se.

Spår av kokain har hittats på toaletter i riksdagshuset

En bomb har slagit ner i riksdagshuset. Det är Aftonbladet som vid intervjuer med de åtta riksdagspartierna passat på att kolla partikansliernas toaletter. Man svabbade sju av partiernas toaletter med så kallade “kokainservetter”.

Testerna gjordes på alla riksdagskanslier utom Moderaterna, där test i stället gjordes i partilokalerna”, skriver Aftonbladet.

Varför man inte gjorde motsvarande test inne på Moderaternas toalett, nämner inte Aftonbladet. För ska man hitta spår av kokain är det väl inne på toaletten man letar först. Så gör man ju när det gäller till exempel krogmiljöer.

Spår av kokain hittades på fyra av dessa toaletter. Det är Liberalernas, Socialdemokraternas, Sverigedemokraternas och Vänsterpartiets toaletter.

Det här ser naturligtvis inte bra ut. Det är riktigt illa oavsett vem, eller vilka som lämnat kokainspår efter sig. Riksdagsledamot, anställd eller tillfällig besökare?

Nooshi Dadgostar gjorde ett misslyckat försök att tona ned det hela med; ”Ni kanske borde kolla toaletterna på Aftonbladet också. Det vore väl skojigt”.

En liten iakttagelse: När Aftonbladet skriver sin artikel ”Kokain- inne på riksdagspartiernas toaletter”, spetsar man till rubriken med “Hittar kokain – inne på toppolitikernas toaletter”. Man antyder att det kan vara partiledarna själva som drar en lina inne på toaletten.

I ett av lästipsen (Kokain- inne på riksdagspartiernas toaletter) kan ni läsa kommentarerna från kanslicheferna för de fyra partierna.

Det här är inte första gången det slår ner en bomb bland partierna. Före valet 2022 gjorde Kalla Fakta ett avslöjande via dolda mikrofoner att fem av riksdagspartierna var beredda att ”runda lagen” när det gäller ekonomiska partistöd från företag och privatpersoner.

Då var det S, KD, M, SD och L som sa att de kunde fixa ”smarta upplägg” så att det inte skulle synas varifrån pengarna kommer.

De partier som sa NEJ till de smutsiga pengarna var V, MP och C.

Den gången rann avslöjandet ganska snart ut i sanden, och det blev tyst i media om partierna som var beredda att bryta mot lagen när det gäller penninggåvor.

Fortsättning lär följa när det gäller avslöjandet om kokainspår inne i maktens boning, riksdagshuset. Vi får se när och hur det slutar.

Det kan ju vara så att även politiker, anställda i riksdagen eller tillfälliga besökare har narkotikaproblem. Att de i så fall behöver hjälp för att bli av med sitt missbruk.

Rolf Waltersson

Lästips:

Kokainspår hittade på riksdagens toaletter – SVT Nyheter 17 januari 2024

Kokain – inne på riksdagspartiernas toaletter – Aftonbladet 2024-01-17

En bomb har slagit ner i valrörelsen – företrädare för 5 riksdagspartier säger sig vilja ta emot hemliga donationer – eFOLKET 19 augusti 2022

You May Also Like