Madeleines vän Louise Thott säger ja till Gustav Thott

Segregerade människor och segregerade områden det inte talas så mycket om

Det talas och skrivs mycket om olika bostadsområdenråden där människor lever isolerade från det övriga samhället och nästan aldrig kommer i kontakt med “vanligt folk”. Några av dessa områden är Djurgården, Djursholm, Lidingö och Östermalm i Stockholm.

Om detta kan man läsa i Aftonbladet torsdag 4 april. Tidningen har kartlagt prinsessan Madeleines närmaste vänkrets. “Många av prinsessans kompisar har vuxit upp eller gått i samma skola som Madeleine. På Enskilda gymnasiet knyts vänskapsbanden som varar hela livet” skriver Aftonbladet. Och tidningen fortsätter “De flesta är karriärister med sikte på näringslivstoppen och flera av dem har haft reklambyrån McCann som plantskola”.

170 000 kronor i månaden kostar prinsessan Madeleines och Chris O´Neils lyxvåning i anrika Knightsbridge i London.

Bland prinsessan Madeleines närmaste krets kan nämnas:

Katarina Martinsson (född Lundberg) 37 år. Hon jobbar inom Lundbergföretagen som hennes pappa Fredrik Lundberg grundat. Sitter i flera styrelser och driver eget investmentföretag. Bor på Östermalm. Köpte Sveriges dyraste hus 2017. För 125 miljoner fick hon ett “townhouse” på Östermalm. Enligt Veckans Affärer hade hon 2017 en förmögenhet på 11 miljarder.

Catherine Rosén af Burén, 37 år. Fastighetsmäklare på stjärnmäklaren Fredrik Eklunds bolag. Hjälpte till att sälja Madeleines och Chris våning i New York. Bor på Djurgården i Stockholm.

Isabelle Brummer Lewenhaupt, 37 år. Jobbar med reklam och pr. Sitter i styrelsen för flera bolag, bland annat ett skönhetsföretag. Bor på Djurgården i Stockholm.

Ellen Dinkelspiel, 40 år. Har gått i skola i Schweiz och har jobbat inom pr. Jobbar nu på mediebolaget Elk entertainment. Hon fick hjälp av prinsessan Madeleine att välja brudklänning då de var hos Oscar de la Renta i Madrid och tittade på brudklänningar. Bor på Östermalm i Stockholm.

Louise Thott, 36 år. Har eget företag, Gottlieb design AB, som även sysslar med homestyling. Har hjälpt både kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och bästisen Madeleine med att inreda sina bostäder. Bor på Östermalm.

Emma Pernald, 39 år. Har jobbat som projektledare på reklambyrån Storåkers McCann, varit marknadsförare på Polarpriset. Är numera senior communicator på Nordea där hon jobbar med extern kommunikation i Nordea på grupp- och koncernnivå. Bor på Lidingö.

Katarina von Horn, 39 år. Är organisationskonsult, coach och vd i Goal consulting AB som bland annat sysslar med ledarskapsutveckling. Bor i Djursholm. Har sommarhus i Torekov.

Villor på Djursholm, ett av Stockholms segregerade bostadsområdenområden.

Bland övriga i prinsessan Madeleines närmaste vänkrets kan nämnas:

Lina Tham, dotter till Lottie Tham som är arvtagare till H&M.

Leonie Persson som är gift med H&M:s vd Karl-Johan Persson.

Louise Lindh, dotter till finansmannen Fredrik Lundberg.

Vad man frågar sig är vad samhäller gör för att hjälpa dessa människor att komma ur sin isolering för att få mera kontakt med övriga samhället? För det kan inte vara nyttigt att leva i detta utanförskap där man aldrig får se något av det liv som många lever i vårt land. Ett liv i fattigdom, trångboddhet och arbetslöshet. Ett liv i hemlöshet och hopplöshet.

Flera av dessa som haft turen (?) att födas av rätta föräldrar är säkert godhjärtade och vill väl. De ägnar sig åt välgörenhet och är engagerade i Childhood. Eller som Tage Danielsson sa i en sketchen “Den rike mannen och hans fattiga kusin från landet”, där den fattige kusinen, spelad av Hans Alfredsson, klagar över sitt elände. Då säger den rike mannen: “Jag har skänkt en sjättedels procent av det jag tjänar för att hjälpa dig och de dina. En hel sjättedels procent. Det är inte lite pengar med tanke på hur mycket pengar jag tjänar”.

Några kanske till och med tänker på klimathotet när de flyger till Spanien för att titta på brudklänningar.

Flera i Madeleines vänkrets har, eller har haft, kopplingar till reklambyrån McCann. Det kan vara intressant att ta en till på detta företag.

McCann är ett globalt nätverk av reklambåråer med kontor i fler än 130 länder. McCann är dotterbolag till Interpublic Group of Companies, ett av de största holdingbolagen inom reklambranschen. Bland kunderna finns General Motors, Ikea, Coca-Cola, Unilever och Sony.

Reklamfirman ligger bakom MasterCards slogan “There are some things money can´t buy. For everything else, there is MasterCard”.

Det kan tyckas lite galghumoristiskt och cyniskt att i en verksamhet som bara handlar om pengar komma på att “det finns saker som som inte kan köpas för pengar”.

Rolf Waltersson

 

 

 

 

You May Also Like