Sanning och konsekvens?

Som bekant har Anna Kindberg-Batra och moderaternas ledning förklarat att man vill att de fyra borgerliga ”allianspartierna” ska lägga fram en gemensam budget. Och för att vinna majoritet i riksdagen för alliansens budgetförslag föreslår moderaterna att man ska kunna ta stöd från det femte borgerliga partiet. Det vill säga från Sverigedemokraterna.

En som med entusiasm hälsat Batras utspel är Eskilstuna-moderaternas ledare Jari Puustinen. En annan Eskilstunapolitiker som också uttryckt tillfredsställelse över moderaternas initiativ är inte oväntat Sverigedemokraternas lokale ledare Kim Fredriksson.

I Eskilstuna består det politiska styret av s+m+c. Intressant vore naturligtvis att få veta vad Jimmy Jansson, socialdemokrat och ordförande för Eskilstunas kommunstyrelse, tycker i denna fråga.

Jansson har ju tidigare deklarerat att han tycker att socialdemokraterna på riksnivå borde göra samma sak som det han gör i Eskilstuna, och inleda samverkan med moderaterna.

En fråga som bör ställas till Jimmy Jansson är väl därför: Tycker du fortfarande, efter moderatledningens öppna sökande efter stöd från SD, att ett samarbete med moderaterna är önskvärt? Och det skulle förstås även vara intressant att få veta vad ha tycker om sin lokala koalitionsbroder Puustinens entusiasm inför Kindberg-Batras flirt med SD.

Naturligtvis borde också frågan om hur han ser på fortsatt samarbete med moderaterna kunna ställas till centerpartisterna i Eskilstuna och deras ledande företrädare Arne Jonsson.

Vi har hittilldags inte sett tecken på att moderaternas sökande efter SD-stöd stört Jansson. Om han, och andra socialdemokrater i Eskilstuna, på denna punkt vill redovisa sin uppfattning står eFOLKETs insändare- och debattavdelning naturligtvis öppen. Och det samma gäller förstås för Jonsson och hans partikamrater.

You May Also Like