Referat: Fogdö IF – IFK Mariefred Herrar Div.6 15/5-19

Säsongen första derby borta mot Mariefred slutar med delad poäng. Slutresultatet skrivs till 3-3 efter en stark avslutning från våran sida. Inledningsvis av första halvlek är vi det bättre laget men i minut 7 kommer Mariefred i ett bra anfall och tar ledning med 1-0. Vi har efter det två riktigt bra lägen att kvittera men lyckas inte få in bollen. I minut 32 gör Mariefred 2-0 och efter det är de det bättre laget. 2-0 står sig in till halvtidsvilan. Bägge Mariefreds mål görs på samma sätt. De kommer fram på kant och därifrån inspel/inlägg där deras forwards är framme och hugger och vi är inte tillräckligt bra i att flytta över backlinjen vilket ger Marifred dessa lägen. Mariefred är bra på detta sätt att anfalla.

I 2:a halvlek täpper vi till bättre bakåt, vi har mycket av spelet och till slut får vi in 2-1 i minut 75 genom Albin. Vi fortsätter att forcera men Mariefred sticker upp i en kontring 3 minuter efter vårat mål och gör 3-1. Men här visar vi styrka. Det är ingen som viker ner sig och Mariefred börjar kännas trötta och i minut 84 reducerar Kevin till 3-2. Mariefred försöker nu maska och få tiden att gå men domarn är med på det och lägger till 4minuter. I minut 93 kvitterar vi till 3-3 och det är Kevin som håller sig framme igen. Mariefred skapar sen en chans till men efter det blåser domarn av matchen.

Vi får väl säga att 3-3 är ett ok resultat. Vi är lite ojämna i våran prestation. Långa stunder spelar vi bra men sen går vi ner oss. Det går som lite i vågor. Vi måste också försöka att ibland kunna ”vila med bollen” och se till att ändra tempo i matchen.

Hela laget ska ha beröm för att vi kämpar och försöker ända tills domaren blåser av matchen. Det är en jäkla styrka att aldrig ge upp och det ska vi hålla i hela säsongen.

Extra plus till Anton som går från klarhet till klarhet.