Referat Fogdö IF-Gnesta FF Div.7, 8/9-18

Efter två raka segrar på bortaplan var vi i Fogdö bestämda med att det skulle även bli seger idag på hemmaplan, där vi för övrigt är obesegrade denna säsong.

På grund av sjukdom och avstängningar står vi utan ytterbackar så backlinjen blir nykomponerad. Zigge och Lundström får kliva ner som ytterbackar och fast att de är ovana att spela på den positionen gör dom det stabilt matchen igenom.

Första halvlek är inte speciellt välspelad från vår sida men trots flera dåliga passningar, svagt markeringsspel och tappade bollar så skapar vi några farliga lägen. Rent spelmässigt är det här nog kanske den sämsta halvleken vi spelat i år och hade det inte varit för Gabriel i målet så hade Gnesta tagit ledning i matchen. 0-0 står sig fram till pausvilan.

I andra halvlek kommer vi i Fogdö ut som ett nytt lag och tar omgående tag i taktpinnen. Efter redan 5min tar vi ledningen. Erik avslutar snyggt och han ska även ha extra beröm för en bra 2:a halvlek där han jobbar extremt hårt. I minut 60 nickar Kevin in 2-0. Vi har bra kontroll på händelserna, utnyttjar kanterna, äger mittfältet där Roine ska ha extra beröm för bra spel och vi skapar flera bra lägen där vi borde gjort mål. Försvarsspelet är mycket bra över hela planen. Vi pressar högt upp och tvingar Gnesta att hela tiden bara slå långbollar som backlinjen ganska enkelt tar hand om. Tyvärr får inte Gabriel hålla nollan då Gnesta får en straff i matchens sista minut efter en hands situation. Efter avspark blåser domaren av matchen och det är en välförtjänt 2-1 seger som gör att vi fortfarande har chans att komma trea i serien.

Hela laget ska ha beröm för en bra 2:a halvlek. Första halvlek glömmer vi.