Referat Fogdö IF-Pershagen Div.7 22/9-18

Säsongens sista match och extra roligt att få spela den på våran hemmaplan. Vi har haft under höstsäsongen som målsättning att vinna alla matcher och vi avslutar säsongen på bästa sätt genom en härlig 3-1 seger mot Pershagen som inför sista omgången låg på en 2:a plats i tabellen. Vi har spelat 5 matcher under hösten och tagit maximala 15 poäng och det är starkt gjort.

Vi startar matchen mycket bra och hela 1:a halvlek är vi det spelförande laget, äger bollinnehavet och har flera fina uppspel där vi visar tålamod, bra rörelse, fint passningsspel och att vi utnyttjar våra snabba kanter. Det är våran bästa halvlek under säsongen. Vi vågar spela oss ur situationer där Pershagen pressar oss högt, försvarsspelet över hela planen är bra och omställningarna är rakare och med fart (precis så som vi pratade om innan match). Erik är idag på riktigt målhumör och gör ett äkta hattrick dvs 3 mål i samma halvlek och 3-0 till oss står sig till halvtid.

I 2:a halvlek däremot tappar vi lite och Pershagen flyttar upp lite mer spelare, pressar högt och spelet jämnar ut sig. Bägge lagen skapar några halvchanser och 25min in i halvleken får Pershagen en straff som dom skjuter i mål. Trots deras mål känns det inte ändå inte oroligt och vi kunde ha gjort något mål till då vi på slutet hade två riktigt heta målchanser. Matchen som slutar med en 3-1 seger till oss är som helhet välspelad, det är två lag som försöker spela fotboll, och domaren, som var mycket bra, har en ganska enkel match att döma.

Hela laget ska ha beröm för en jäkligt bra match där vi visar att vi är ett bra lag.

Vi slutar serien på 4:e plats med 27 poäng på 14 matcher, precis som tvåan Västerljung och trean Pershagen, men vi hade lite sämre målskillnad än dom. Södertälje FK vinner serien på 33 poäng, där vi förövrigt var det enda laget som vann över dom, så det var jämt uppe i toppen.

Nu tränar vi den här veckan som kommer och sen tar vi en välbehövlig vila och blickar fram mot nästa säsong.