Recension: Supertonic Sound Club – Please don’t ask

Band: Supertonic Sound Club
Skiva: Please don’t ask 7”
Genre: Soul
Utgivningsår: 2018.

Återigen har det svenska skivbolaget AMTY Records släppt en singel med niomannabandet Supertonic Sound Club från Dublin. Och precis som allt där AMTY har ett finger med handlar det om hög kvalitet. Då jag inte hört Supertonic Sound Club tidigare blev det här en intressant överraskning.

De kickar igång starkt med “Please don’t ask”. En upptempolåt med rötterna i 60-talets pop och soulmusik. Det finns dessutom ett lager med funk som mycket tack vare basgångarna ger låten ett skönt gung. Det är svårt att inte tänka Motown, att inte tänka Mary Wells eller The Supremes. Supertonic Sound Club har dock ett mer modernt sound som jag gillar.

På B-sidan hittar vi “I need you”. Det är en lugn soulballad i stil med The Marvelettes hit “Forever”. Låten kan tyckas avskalad men blåssektionen och orgeln gör väldigt mycket nytta. 1963 hade förmodligen “I need you” legat på diverse topplistor runt om i världen. Jag måste hylla den svenska sångerskan Kristina Glasnovic vars fylliga och mjuka röst passar perfekt till musiken.

Att Supertonic Sound Club även har gjort några skalåtar tidigare gör att jag vill dra paralleller till den underbara spanska gruppen The Pepper Pots. Båda banden blandar ska och 60-tals pop/soul på ett fantastiskt sätt. Baktakten är dock utelämnad på den här skivan.

Här har vi iallafall en upptempolåt och en ballad vilket gör helheten suverän. Båda låtarna gör ett starkt intryck och skivan går på repeat. Man vill liksom bara ha mer. Snacka om att kunna arrangera låtar på bästa sätt.

Supertonic Sound Club på Facebook
A Message To You Records

You May Also Like