Rånet mot dokusåpastjärnan Kim Kardashian

Rånet riktat mot dokusåpastjärnan Kim Kardashian i Paris 3 oktober toppade internationella medier i hela världen. För den som har viktigare saker att göra och inte håller reda på vad som händer i kanalernas dokusåpor kan vi ge en mycket kort brakgrund. Kim Kardashian är född 1980 i ett välbeställt hem i Kalifornien. Blev känd som kompis och stylist till brat-fenomenet Paris Hilton. (medlem i Hotellimperiefamiljen Hilton). Därefter har hon gjort karriär inom dokusåpabranchen. Hon är alltså en del av dessa som är kändisar för att dom är kändisar. Och som i dagens kapitalism kan göra pengar på det.

Och nu kommer vi till varför rånet i Paris är värt att uppmärksamma. Rånarna fick med sej juveler för hundra miljoner kronor!! 100 000 000 kronor! Juveler Kardaschian hade på sej och i sitt hotellrum. Ett rum som kostade runt 150 000 kronor per natt dessutom!

Vad dessa fakta gör är att sätta strålkastarljuset på den groteska ojämlikheten i vår värld. Och de ojämlikhetens liberala försvarare som brukar tala om att folk som jobbar hårt måste få tjäna ordentligt har nog lite svårt att förklara sej i detta fall. Kim Kardashian tillhör det skikt av parasitära absurt rika som tyvärr upplevs mer och mer som ett normalt inslag i vår värld. Men vi bör väl säga: En annan värld är möjlig!!

Peter Widén