Poliser, journalister, diplomater, författare och granskare kräver: ÅTERUPPTA PALME-UTREDNINGEN!

Den 28 februari, på årsdagen av mordet på Olof Palme, framfördes i Dagens Nyheter kravet att riksåklagaren måste fatta beslutet att återuppta utredningen om mordet på Olof Palme. Bland de 19 undertecknarna finns fyra poliser, varav tre ingått i mordutredningen och en av dem under en period varit spaningsledare.

Undertecknarna riktar kraftig kritik mot utpekandet av den så kallade Skandia-mannen, vilket skedde i samband med att utredningen lades ner den 10 juni förra året.

Undertecknarna trycker också på att SÄPO och den militära underrättelsetjänsten måste åläggas att inför en återupptagen utredning redovisa allt man vet och att  tillmötesgå utredarna reservationslöst.

Journalisten och författaren Anders Hasselbohm, en av undertecknarna, säger till eFOLKET:

Ta bara detta med Olof Palmes personakt på SÄPO. När Palme-utredarna bad SÄPO om att få titta på den fick de svaret att den inte fanns kvar! Och när utredarna då frågade om vad som hänt med den fick de det absurda svaret att man på SÄPO inte visste vad som hänt med akten!

En presentation av undertecknarna och uppropet, och en länk till DN-artikeln, finns på Gunnar Walls blogg. Journalisten och författaren Gunnar Wall är själv en av undertecknarna.

 

You May Also Like