Två av de tre helsidorna i Aftonbladet 2 september.

“Plexus” har skaffat katt

Vi är nog många som undrar hur det gick för “Gladiatorerna”. Det var “Atlas”, “Hero”, “Herkules”, “Athena”, “Indra” och alla de andra muskelknuttarna och muskelknuttorna med lustiga namn och lustiga kläder som tävlade i ett program som hette “Gladiatorerna”.

Nu, cirka 20 år senare, svarar Aftonbladet på det vi alla funderat på under dessa år. Hur gick det sedan?

“Vissa fick hybris. Så gick det sen för profilerna i TV4:s Gladiatorerna”, är den stora huvudnyheten på Aftonbladets löpsedel 2 september.

Även på tidningens förstasida har dessa gladiatorer hamnat i blickfånget.

Inne i tidingen ägnar man 3 helsidor till att berätta hur det har gått för “Amber”, “Phoenix”, “Zeke” och alla de andra.

Till exempel “Plexus”, som nu hunnit bli 61 år. Han har skaffat katt. En katt som heter “Lillisen”. “Plexus” kan även bokas som “Starke Adolf” till barnevent.

PS. “Gladiator var en slagskämpe under antikens Rom, som i underhållningssyfte tvingades kämpa inför publik mot andra gladiatorer eller vilda djur på liv och död… Gladiatorerna var ofta dödsdömda förbrytare, krigsfångar eller slavar. Men en tredjedel var fria romerska medborgare som också antogt till att vara gladiatorer…

Den historiskt mest kände gladiatorn var Spartacus. År 73 f.Kr. ledde han en armé på 70 000 män, bestående av gladiatorer och slavar, i kamp mot Rom. Två år senare – 71 f.Kr. – besegrades han dock av Crassus vid floden Silarus”. Källa: Wikipedia.

Rolf Waltersson

Vi behöver stöd från dig!

Vi vill kunna fortsätta och bygga ut vår oberoende och granskande journalistik. Vi tar inte in annonser eller har presstöd. Vårt arbete sker på ideell grund, men vi har kostnader för lokalhyra och teknisk utrustning. Därför behöver vi stöd från våra läsare… Läs mer

Swisha valfritt belopp till: 123-4673182

—eFOLKET:s redaktion

You May Also Like