Det var vid lunchtid under onsdagen som överfallslarmet kom från butiken Guldfynd i centrala Eskilstuna…

Överfallslarm på guldsmedsbutik i centrala Eskilstuna – Stort polispådrag – Kvinna gripen

Vid lunchtid under onsdagen fick Polisen in ett överfallslarm från en butik på Kungsgatan inne i centrala Eskilstuna, närmare bestämt butiken Guldfynd. Någon form av tumult ska ha uppstått inne i butiken. I samband med detta ska också en anställd i butiken ha skadats, varpå ambulans tillkallades.

Det var personalen i butiken som tryckte på överfallslarmet. Efter det blev det snabbt ett stort polispådrag i stora delar av centrala Eskilstuna. Enligt uppgifter letar Polisen efter en gärningsperson. Enligt tidningen Aftonbladet ska det handla om ett väpnat rån. Detta är dock inget som Polisens presstalesperson vill/kan bekräfta i nuläget:

– Brottsrubriceringen är inte riktigt fastställd ännu, och vi söker efter en gärningsperson, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

I nuläget är det alltså oklart om det handlar om ett butiksrån. Personen som skadades i samband med överfallslarmet ska inte ha drabbats av livshotande skador.

Polisen vill ha in vittnesuppgifter

Polisen jobbar vidare med ärendet nu under eftermiddagen och vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser i centrala Eskilstuna runt klockan 12.30 på onsdagen. Tror man sig ha relevanta uppgifter går det bra att ringa Polisen på telefonnummer 11414.

Uppdatering klockan 13.30

– Gärningspersonen som misstänks för att ha varit inne i butiken har nu gripits. Det handlar om en kvinna i 20-årsåldern, och hon är misstänkt för rån. Brottsrubriceringen kan dock komma att ändras, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Polisen fortsätter att arbeta med att få klarhet i vad som inträffade inne i butiken vid lunchtid under onsdagen. Det kan inte uteslutas att fler personer på något vis varit inblandade i händelsen.

Uppdatering klockan 14.20

Under onsdagseftermiddagen grep Polisen ytterligare en person, en man i 25- till 30-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för delaktighet i rånet. Mannen ska inte ha varit på plats inne i butiken vid själva händelsen, men Polisen misstänker att han varit delaktig på något annat sätt.

– På grund av förundersökningssekretess kan just nu inga fler uppgifter lämnas som beskriver närmare vad detta innebär, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Läs också:

Butiksanställda upplever otrygghet

You May Also Like