Tuna Parks köpcentrum i Eskilstuna – här inne i gallerian utsattes en guldbutik för ett rån under fredagskvällen…

Guldbutik utsatt för rån i Tuna Park i Eskilstuna – Fick med sig byte

En guldbutik utsattes under fredagskvällen för ett rån i gallerian Tuna Park i Eskilstuna. Flera polisresurser jobbar under kvällen med ärendet.

– Vi fick in ett larm klockan tjugo över sju på fredagskvällen om att en guldbutik i Tuna Parks köpcentrum hade rånats. Minst en gärningsman har varit involverad och hann lämna platsen, berättar Polisens presstalesperson, Tommy Thorngren.

Stor polisinsats

Det ska enligt uppgift vara butiken Hallbergs Guld som drabbades av rånet. Polisen jobbade under fredagskvällen på flera fronter för att både säkra spår, samla in information och jaga den eller de som genomfört rånet.

Tuna Parks galleria.

Hotade personalen med tillhygge

– Ärendet rubriceras som grovt rån då gärningspersonen hotat personal i butiken med tillhygge. Det är ännu oklart exakt vad gärningspersonen eller personerna fick med sig, men enligt de uppgifter som vi fått fick man med sig någon form av byte, säger Tommy Thorngren.

En avspärrning upprättades under fredagskvällen i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Under kvällen fortsatte Polisen med att höra personal, vittnen samt att söka efter gärningsperson/personer.

– Den som har aktuell information om var rånarna kan befinna sig eller vart de tog vägen uppmanas att ta kontakt med oss på Polisen, säger Tommy Thorngren.

Läs också:

Rånet mot Guldfynd i Eskilstuna i våras: Nu åtalas en ung kvinna för att bland annat ha knivskurit personal i butiken

You May Also Like