Zigge Johansson, optimistisk inför framtiden.

Ordföranden om Fogdö IF just nu!

Vi träffar ordföranden i Fogdö IF, Zigge Johanson, för en pratstund om föreningen. För att vara en landsortsklubb är Fogdö en levande förening. Just nu har man bara fotboll men tidigare har man även haft bordtennis på programmet.

Fogdö har ett A-lag för herrar (div.7), flicklag 06-07, pojk/flick-lag 10-11 och har inför denna säsong även startat ett pojk/flick-lag 12-13. Man har fått en ny byggnad i form av omklädningsrum till bortalag samt ungdomslag och ny kiosk och servering med tillhörande uteservering.

Zigge Johansson har varit ordförande i ca 4 år. Hur många år har det blivit som spelare nu?

– Tror att det är nionde året nu. Om jag minns rätt så började jag i Fogdö IF 2009. Kan vara 2008 också. Åren börjar flyta ihop nu.

Hur känns det att kunna ta emot bortalag och supportar i en ny fin byggnad och att ungdomslagen får något eget?

– Det känns såklart härligt med en ny byggnad. Men framförallt så blir det lite mer professionellt istället för att skicka iväg bortalag och domare till gympa hallen. Det känns skönt att vi kan erbjuda något nytt för både domare, publik och motståndare. Ungdomslagen får ett eget omklädningsrum istället för att dela utrymme med oss svettiga gubbar i klubbhuset, haha. Sen är det roligt att ungdomssidan lever och att vi utökade med ett knattelag i år. Och jag hoppas så klart att det ska hålla i sig i flera år framöver och att det fortsätter komma barn och ungdomar som vill spela fotboll i Fogdö.

Det har även skett en förändring i hur mycket Fogdö ses på sociala medier då ni detta år har en webbmaster. Vi kunde exempelvis följa herrlagets hemmamatch mot Stjärnhov live på bland annat Facebook. Stefan Hallberg står ju även som ny tränare med en tydlig idé om hur han vill att spelet ska se ut.

Stefan Hallberg

You May Also Like