Nickmål fällde AFC i cupfinalen.Foto: cmore.se.

Nickmål fällde AFC i cupfinalen

Under Kristi himmelsfärdsdag avgjordes Svenska Cupen. Det blev aldrig riktigt spännande då storfavoriterna Häcken tog emot AFC Eskilstuna. Häcken både dominerade och kontrollerade matchen och kunde till slut vinna med 3-0

Det var ett AFC som kom till Bravida Arena i Göteborg med 10 raka matcher utan seger i Allsvenskan. Men efter att ha slagit ut både AIK och IFK Norrköping tidigare i cupen fanns det ändå en viss segervittring hos Eskilstunagänget som inledde respektlöst vilket de ofta gör. Det skulle dock inte dröja länge innan Häcken tog över matchen.

10 minuter in i matchen kunde hemmalaget ta ledningen efter att Alexander Faltsetas nickat in en hörna. Redan då kändes det väldigt tungt för AFC.

Medan Häcken bjöd på propagandafotboll var det svårare för AFC att skapa något. Det var klasskillnad mellan de båda. Och med Paulinho, Jeremejeff och Irandust visade Häcken att de är otroliga när det kommer till omställningar. De hade flera chanser att utöka ledningen men med 1-0 i paus levde fortfarande matchen. Den som imponerade mest i AFC efter 45 minuter var José Léon som var en klippa i försvaret. Även Olle Söderberg såg till att hålla resultatet nere

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, Häcken behöll taktpinnen och fortsatte att skapa chanser. AFC fick lägga mycket energi på att jaga boll. Nnamani var alldeles för ensam på topp och fick alldeles för svåra bollar att jobba med. Den enda i bortalaget som stod för något konstruktivt var Rashkaj.

2-0 kom i 76 minuten då Häckens Joona Toivio tog en perfekt löpning in i straffområdet och väl avvägt nickade in bollen. Med matchens sista spark hann även Viktor Lundberg med att göra 3-0. Häcken kunde helt rättvist ta hem cupguldet på hemmaplan.

AFC försökte lägga den allsvenska kräftgången åt sidan men var aldrig nära att hota Häcken. De gjorde egentligen ingen dålig match, det var bara det att Häcken var alldeles för bra och kunde ha vunnit med större siffror. De 40-talet AFC supportrar som var på plats i regnkylan kan ändå känna en stolthet över sitt lag i efterhand.