Samtliga foton av: Rolf Waltersson.

När man hamnat i klistret

Mitt letande efter klistermärken på elskåp, belysningsstolpar och andra platser i den offentliga miljön har inte avtagit, även om det inte är lika intensivt nu som tidigare.

Här är mina senaste fynd som jag hittade för ett par dagar sedan

Ingen människa är illegal” har jag sett i olika utformningar. Här är en variant jag inte sett tidigare.

Jag har tidigare hittat klistermärken på “fotbollstemat” och funderat över hur människor kan bli så otroligt intresserade, för att inte säga fanatiska, att man lägger ner pengar och möda på att sprida dessa budskap.

Hammarbyfans som pissar på AIK, och “HIF. Från barnsben till gravsten”, som man hittar på elskåp i Eskilstuna flera kilometer från fotbollsarenan Tunavallen.

Märket med bilden föreställande en människa som bär en enorm frukt (pumpa?) på ryggen, en frukt som har en blåtira på ena ögat och sår i ansiktet som blivit hopsydda, och texten: “SUFFER X. The unividuals”, har jag inte lyckats tolka.

Det enda jag hittar när jag googlar olika sökord är något som heter “Unividualismen – filosofi och praxis”, som verkar vara nått religiöst hokus-pokus. Något som i så fall bekräftas av en förkortning ICU, som står för “International Christian University” som är ett privat universitet som ligger i Japan. Men som sagt – jag har inte hittat någon säker och solklar förklaring till detta klistermärke.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like