Foto: Rolf Waltersson.

Klistermärken som fotavtryck

Jag brukar gå runt med min kamera och spana in klistermärken som sitter på stolpar, elskåp, papperskorgar och liknande. De är intressanta för de är som fingeravtryck från den tid vi lever i.

En del är mest tramsiga eller lite “skojiga”. Andra har budskap, ofta politiska budskap.

Jag har tidigare lagt upp några av de klistermärken jag “snubblat” över. Här kommer ännu en salig, eller kanske osalig, blandning med klistermärken.

Jag har satt “namn” på respektive bild, men lämnar inga övriga kommentarer, de får tala för sig själva. Undantaget är klistermärket med Angela Davis, eftersom många inte kanske vet vem hon är. Först hajade jag till när jag fick syn på klistermärket på Rådhusbron här i Eskilstuna. Det ser ju ut som Angela Davis med sitt karaktäristiska stora burriga hår, tänkte jag. När jag tittar närmare så står det att det är hon.

Angela Davis är en svart kvinna. Hon föddes 1944 i Alabama i den amerikanska södern där rasismen och Ku Klux Klan-rörelsen hade, och fortfarande har, ett av sina starkaste fästen. Hon engagerade sig tidigt för de svartas medborgerliga rättigheter. Under 1960-talet gick hon med i Svarta Pantrarna och blev en av dess mest framträdande ledare. Hon var även engagerad i kampen för mänskliga förhållanden inom den amerikanska fångvården.

Text & Foto

Rolf Waltersson

Liknande artiklar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda kommentarsfunktionen förbinder du dig att:

  • Endast kommentera det som är relevant avseende artikelns innehåll.
  • Använda ett sakligt och vårdat språk.
  • Inte skriva kommentarer som innehåller personangrepp eller kan vara till skada för enskild person.
  • Inte kommentera samma kommentar upprepade gånger eller på liknande sätt störa eller sabotera diskussionen.

eFOLKET håller kontinuerlig uppsikt över publicerade kommentarer och tar bort kommentarer som bedöms bryta mot ovanstående punkter.

Kommentarer kan komma att raderas (gallras) sedan en viss tid förflutit efter publicering.

Kommentarer publiceras först efter granskning.

Läs vår personuppgiftspolicy