Musiktips – Nya skivor i juli

Juli lider mot sitt slut och har bjudit på en del fina skivor. Här tar vi en titt på två skivor som har en publik som inte alltid varit bästa vänner. Men rockabilly och punk är trots allt två former av rock and roll, och det kan aldrig bli fel.  

John Lindberg Trio – Rock & Roll Business – A pile of rock (Cosmos Records)
John Lindberg Trio – Ryhmes & Rythms – A pile of rock (Cosmos Records)

JLT har under juli släppt två vinyler på 10-tum i limiterad edition, skivorna är bara pressade i 500 ex. Den som vill lägga vantarna på dessa skivor bör skynda sig på då deras förra album sålde slut på några veckor. Trion bjuder som alltid på en skön blandning av ösig rock and roll och rockabilly och har sedan länge varit ett band att räkna med inom genren. Totalt innehåller skivorna 9 låtar.

Käftsmäll – Nr: 2 (AMTY Records)

Käftsmäll har en fot i den klassiska punken men är både modernare och ösigare än den gamla skåpmaten och står därför med den andra foten i i streetpunken. Med en lagom aggressiv ton tar Käftsmäll ett par steg bort från svenska band som Coca Carola och Charta 77. Käftsmäll kan variera mellan riktig ösig punk som i Radhusrebell för att sedan ta ner tempot i den vackra balladen Du.

You May Also Like