Musiktips – Nya skivor i januari

Shitkid – Duo Limbo/Mellan himmel å helvete (PNKSLM Recordings)

Grammisnominerade Shitkid släppte sitt tredje album i januari och det var faktiskt inte förrän under gårdagens grammisgala som de kom till mitt medvetande. Därför var jag tvungen att lyssna och de föll mig i smaken. Jag tycker verkligen om band som bara kör utan bry sig. De blandar svenska texter med engelska, dessutom går det att hitta spår av rock, grunge, punk, electro, indie där allting är kört genom ett musikaliskt Riot Grrrl-filter. Stämningen är mer misslyckad efterfest än en trevlig förfest. Det är något som kan behövas i en tid där soliga människor postar sina Instagrambilder för att visa upp en falsk fasad.

Sam Lee – Old Wow (Cooking Vinyl)

Att springa på ny och bra musik är bland det mest angenäma jag vet. Nu har jag gjort det igen och mitt hjärta klappar ett extra slag. Sam Lee är en brittisk folksångare som spås en lysande framtid. Med sin vackra barytonröst framför han 10 stillsamma visor. Det märks även att Sam Lee är av judisk börd, det finns nämligen en östeuropeeisk klezmertouch i låtarna, det är det som gör musiken så intressant.

You May Also Like