Dramatik utspelade sig under måndagseftermiddagen vid Pantbanken på Kungsvägen i Eskilstuna…

Misslyckat rånförsök mot pantbank i Eskilstuna

Polisen larmades strax efter klockan fyra på måndagseftermiddagen till Pantbanken på Kungsvägen i Eskilstuna. En man hade där klivit in i butiken och ville ha pengar eller guld – annars skulle han spränga något explosivt som fanns i en väska som han hade med sig.

Men det gick inte alls som rånaren hade tänkt sig – istället utlöstes ett larm och lokalen rökfylldes. I samband med detta blev mannen dessutom inlåst. Under tiden tog sig personalen till ett annat utrymme.

Mannen greps utan dramatik

– Vi fick genom personalen möjlighet att öppna in till lokalen där gärningsmannen fanns. Kollegor på plats kunde då se gärningsmannen sittande på golvet och att han inte hade några tillhyggen i händerna och valde då att kliva in, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Den misstänkta gärningsmannen greps sedan utan att någon skadades.

Polisen spärrade efter det av hela huset, och hela fastigheten utrymdes av säkerhetsskäl. Polisens experter inom det nationella bombskyddet skulle senare under måndagseftermiddagen hjälpa till med en bedömning av säkerhetsläget – det med tanke på mannens hot om att detonera någon form av explosiva varor. Framförallt var Polisen intresserad av innehållet i väskan som rånaren hade med sig in i butiken.

Långa bilköer

I samband med att fastigheten spärrades av och utrymdes bildades långa bilköer i eftermiddagsrusningen. Köerna bildades vid Sveaplans Köpcentrum, och både Kungsvägen och Sveavägen drabbades på grund av Polisens avspärrningar.

Stora avspärrningar runt fastigheten där Pantbanken ligger…

Husrannsakan hos rånaren

– Från Polisens sida inleder vi nu en förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse samt försök till grovt rån, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Det beslutades också om en husrannsakan hemma hos den misstänkte gärningsmannen. Den misstänkte rånaren är enligt uppgift en man i 50-årsåldern.

Uppdatering måndag kväll

Vid halvniotiden på måndagskvällen meddelade nationella bombskyddet att den misstänkta bomben inte var skarp. Samtliga avspärrningar hävdes kort därefter. I samband med detta kom också uppgifter om att den gripne mannen anhållits som misstänkt för försök till grovt rån.

You May Also Like