Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Misslyckat rånförsök i Eskilstuna i natt

Klockan ett natten mot idag Annandag Jul ska en man i 40-årsåldern ha utsatts för ett rånförsök på Vidargatan i Eskilstuna. Två maskerade yngre män hotade och skadade brottsoffret med ett vasst tillhygge.

– Brottsoffret blev inte av med några tillhörigheter. Efter undersökning av ambulanspersonal konstaterades att skadorna var lindriga, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Händelsen utreds nu av Polisen som försök till rån och misshandel.

”Normalt för en Julnatt”

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag hanterat cirka 85 ärenden som rör Sörmland, vilket är mer än normalt. Men inga större händelser har kommit till vår kännedom under det senaste dygnet, säger Johnny Gustavsson.

Mordförsök i Nyköping

Klockan halv tre natten mot idag Annandag Jul larmades polis och ambulans till Myntatorget i Nyköping. Det med anledning av ett bråk där en man i 20-årsåldern hade blivit skadad av ett vasst föremål.

Polisen lokaliserade under natten en brottsplats med tydliga blodspår, och avspärrningar upprättades. Brottsoffret fördes, vaken och talbar, med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Ung man gripen

– Efter undersökningsåtgärder på och runt brottsplatsen med bland annat hund kunde en man i 20-årsåldern gripas och senare anhållas som misstänkt för försök till mord, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like