Det blev en minst sagt dramatisk eftermiddag runt Pantbanken vid Sveaplan…

Man åtalas efter misslyckat pantbanksrån i Eskilstuna

En man i 50-årsåldern åtalas nu vid Eskilstuna Tingsrätt. Det för det misslyckade rånförsöket mot Pantbanken på Sveaplan i Eskilstuna i början på hösten.

Rånförsöket fick stor uppmärksamhet (se tidigare artikel). Mannen kom in i butiken i början på september nu under hösten och ville ha guld och pengar. Med sig hade han en väska som han hävdade innehöll sprängämnen, och han visade också upp ett bombliknande föremål.

– Fyll påsen med guld och pengar! var mannens budskap till personalen i butiken.

Totalt fiasko

Men det tilltänkta rånet misslyckades kapitalt – personalen tog sig snabbt till ett annat utrymme, i samband med det rökfylldes lokalen och rånaren blev inlåst i butiken. Där blev mannen sittandes på golvet till dess att polis anlände till platsen. I samband med det greps mannen odramatiskt.

Stora avspärrningar och långa bilköer

Eftersom mannen hävdat att han hade en bomb spärrades fastigheten av och utrymdes. Stora avspärrningar gjordes runt Pantbanken på Sveaplan, och långa bilköer uppstod i samband med det under den pågående eftermiddagsrusningen. Föremålet i väskan visade sig dock senare vara ofarligt.

Har erkänt

Mannen i 50-årsåldern åtalas nu för bland annat rånförsök. Mannen, som är hemmahörande i Eskilstuna, har också erkänt brott.

Rånförsöket ledde till stora avspärrningar runt Pantbanken på Sveaplan…

Läs också:

You May Also Like