Diskmedelsflaskan kanske var slut och sophinken full?

Lägenheten som Gud glömde – Minnen från en bortglömd dagbok

Redan i trapphuset fattade man misstanke om att allt inte stod rätt till – brevlådan höll på att lossna från lägenhetsdörren.

Hallen

Första anhalten var hallen. På golvet under brevinkastet låg oupplockad post och reklam sedan flera veckor tillbaka. De små ytor av hallgolvet som fortfarande gick att se var smutsiga och sandiga. Det stod klart att detta inte var ett ställe där man tog av sig skorna.

Vardagsrummet

I det så kallade vardagsrummet möttes man av ett totalt inferno. Saker och ting låg överallt – utom där de förmodligen skulle ligga. Längst in i rummet, i ett hörn, stod en obäddad säng. Hur någon kunde ta sig fram till den var en gåta. Man kanske flög…

Köket

I andra ändan av detta kaotiska inferno till ”bostad” låg köket. Vid en första överblick  undrade man varför det inte fanns någon diskbänk, men efter mer noggrant undersökande kunde man urskilja en kran sticka upp bland en oändlig röra av smutsig disk, tomma matförpackningar och ruttna oidentifierbara matrester. Efter en snabb titt i kylskåpet kunde man konstatera att det var tomt – tomt sånär som på en totalt urvriden kaviartub.

Gudsförgätna sorgeland

Hela lägenheten såg ut att vara inbrottsdrabbad – men inte ens inbrottstjuvar skulle väl kunna åstadkomma denna röra? Kunde någon levande varelse verkligen bo i detta Gudsförgätna sorgeland? Plötsligt skymtar en kattsandslåda – en låda bestående av mer avföring än sand. Var detta ett tecken på att det trots allt fanns något levande väsen inom dessa väggar vars trasiga och nersolkade tapeter sett betydligt bättre dagar? Om detta förtäljer icke dagboken…

You May Also Like