Polisen spärrade under torsdagseftermiddagen av ett större område i närheten av Fröslunda IP.

Kvinna våldtogs utomhus i Eskilstuna under torsdagseftermiddagen

Polisen larmades till Gillbergavägen i Eskilstuna strax efter klockan fyra under torsdagseftermiddagen. En man hade där mött en kvinna som behövde hjälp.

Polisen pratade med kvinnan som enligt uppgift ska vara i 50-årsåldern, och det framkom att hon ska ha blivit slagen och utsatt för en våldtäkt av två gärningsmän utomhus. Kvinnan fördes sedan till Mälarsjukhuset för vård. Polisen vill i nuläget inte kommentera skadeläget vad gäller den drabbade kvinnan.

Stor polisavspärrning

En större plats utomhus längs med Gillbergavägen, i närheten av Fröslunda Idrottsplats, spärrades under eftermiddagen av för brottsplatsundersökning. Brottsplatsundersökningen gjordes dock först under kvällen. Idag fredag har Polisen för avsikt att hålla närmare förhör med den drabbade kvinnan, som alltså är i 50-årsåldern.

Polisen vill ha tips

Polisen är nu mycket angelägen om att komma i kontakt med personer som har rört sig vid platsen kring Fröslunda IP under torsdagseftermiddagen, och som kanske har uppgifter att lämna som kan sättas i samband med våldtäkten. Enligt uppgifter från polisen ska det alltså röra sig om två gärningsmän.

– Med anledning av den pågående utredningen och med hänsyn till den drabbade kvinnan kommer vi på Polisen inte att gå ut med några fler detaljer i nuläget, säger Polisens presstalesperson, Åsa Willsund.

I nuläget finns ingen gripen gärningsman…

You May Also Like