Sörmlandspolisen har under Midsommarhelgen hanterat flera ärenden av olika karaktär…

Sörmlandspolisen sammanfattar Midsommarfirandet

Lägenhetsbrand i Fröslunda i Eskilstuna

Vid fyratiden på Midsommaraftonens eftermiddag fick Räddningstjänsten larm om en brand i ett flerfamiljshus i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. Det ska på adressen ha brunnit i ett kök på tredje våningen.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med händelsen. Räddningstjänsten dröjde sig kvar på platsen en stund efter att släckningsarbetet var klart för att ventilera ut rök från lägenheten.

Motorcykel och bil krockade i Eskilstuna

En motorcykel och en bil kolliderade i Eskilstuna vid halv åttatiden på Midsommaraftonens kväll.

Mc-föraren, en man i 35-årsåldern, fick föras med ambulans till Mälarsjukhuset efter krocken. Han ska dock inte ha blivit allvarligt skadad.

Enligt polisen ska olyckan ha orsakats av att föraren av bilen, en man i 25-årsåldern, inte iakttagit väjningsplikt.

Båt i lågor i Torshälla

Klockan halv tre natten mot idag Midsommardagen larmades Polisen om en brand på Ringvägen i Torshälla. Det var en båt som brann.

– Det finns inga uppgifter om personskador. Rubriceringen är skadegörelse genom brand, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Våldtäkt i Nyköping

Tidigt under Midsommardagens morgon fick Polisen vetskap om en våldtäkt som ska ha inträffat inomhus i Nyköping.

Händelsen ska ha skett på ett hotell i Nyköping. Polis involverades, och en man greps senare misstänkt för att ha våldtagit en kvinna. Brottsplatsen spärrades av, och en kriminalteknisk undersökning ska göras idag Midsommardagen.

– Den gripne mannen är i 25-årsåldern. Han har nu anhållits och ärendet är därmed åklagarlett, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

– Utöver detta har vi under Midsommarafton och natten mot idag Midsommardagen även hanterat en hel del festrelaterade ärenden, typ berusade personer och bråk. Vi har också hanterat rutinärenden, som exempelvis viltolyckor och trafikkontroller, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

Läs också:

Våldtäkt i Eskilstuna under Midsommardagen – man gripen

You May Also Like