Zetterbergsgymnasiet i centrala Eskilstuna…

Kraftigt ökade kunskapsresultat för Zetterbergsgymnasiet i Eskilstuna

Genom ett framgångsrikt utvecklingsarbete har Zetterbergsgymnasiet i Eskilstuna ökat sina kunskapsresultat och höjt andelen elever som tar examen. Skolan har arbetat målmedvetet för att skapa en lärandemiljö där alla elever ges möjlighet att lyckas. Det skriver Eskilstuna Kommun i ett pressmeddelande.

Enligt de preliminära siffrorna har avgångseleverna en examensgrad på 91 procent. Det innebär att 91 procent av Zetterbergs gymnasieelever slutförde sin utbildning och tog studenten i år, vilket är en markant ökning från förra årets examensgrad på 77 procent.

Ihärdigt arbete

Ökningen är ett tydligt tecken på det framgångsrika utvecklingsarbete som genomförts på skolan sedan den blev en del av Kommunens utbildningsutbud 2021, står det att läsa i pressmeddelandet.

– Zetterbergsgymnasiet har gått från att vara en ny skola i kommunen till att bli etablerad. Det är mycket glädjande att det utvecklingsarbete som utförs av alla medarbetare och elever ger så goda resultat, säger Muhammed Tahsin (M), ordförande i Gymnasienämnden.

Muhammed Tahsin

Resultaten kan förklaras med ett ihärdigt arbete från skolans lärare, elevhälsa och skolledning med fokus på att varje elev ska nå sin fulla potential.

Fokus på trygghet och trivsel

– Vi har arbetat målmedvetet med att skapa en lärandemiljö där alla elever ges möjlighet att lyckas. Bland annat har vi satsat på en innovativ elevhälsa som inte bara stödjer eleverna, utan också samarbetar nära med lärarna för att skapa en optimal lärandemiljö. Vi har också lagt stort fokus på trygghet och trivsel, vilket vi tror är avgörande för både elevernas och personalens välmående. Att skolan är liten gör det möjligt för oss att verkligen känna våra elever, och det skapar ett sammanhang där vi kan möta varje elevs individuella behov, berättar Martell Eriksson, rektor på Zetterbergsgymnasiet.

Skolans arbete har också inkluderat nytänkande kring utbildningens utformning:

– Vi har vågat tänka nytt, och lärande på arbetsplats är ett exempel som visat sig särskilt framgångsrikt för många av våra elever. Att få vara på en arbetsplats och erbjudas ett vuxensammanhang passar många ungdomar bättre än den traditionella undervisningen, säger Martell Eriksson.​

Läs också:

Eskilstuna: Sommarjobb på fritids – Givande erfarenheter till ungdomarna

Eskilstuna: ”Läsa äger” – pilotprojekt på sommarfritids

Ökning av elever med betyg i alla ämnen i Eskilstuna Kommuns grundskolor

You May Also Like