4/1 – Oscar Lafontaine: USA måste lämna Tyskland!

Oskar Lafontaine, tidigare ordförande för de tyska Socialdemokraterna och inrikesminister i Tyskland, senare även ledare inom vänsterpartiet die Linke, kräver i ett inlägg på Facebook att USA:s militärbaser i Tyskland ska stängas. eFOLKET återger här en översättning till norska av Lafontaines text, som har publicerats på bloggen Mitt i Fleisen:


Ami go home!

USA fører økonomiske kriger med mange dødsofre mot hele verden, nå også mot oss. Regjeringen snakker om innblanding i vår suverenitet. For en feiltagelse. Vi var aldri suverene. Siden andre verdenskrig har amerikanerne bestemt krig og fred for oss. Charles de Gaulle sa i 1963: «Å ha allierte … er en selvfølge for oss i den historiske tidsalderen hvor vi befinner oss. Men å ha sitt eget frie valg … er også et absolutt nødvendig, fordi allianser ikke har noen absolutt moralsk verdi, uansett hvilke følelser de er basert på. Og hvis man gir bort råderetten over seg selv, risikerer man å aldri få den tilbake.» Og François Mitterrand la senere til: «Du overlater det ikke til andre når liv og død står på spill.»

De amerikanske militærbasene i Tyskland beskytter oss ikke, de setter oss i fare. Når de fortsetter å presse fram sin aggressive omringnings-politikk mot Russland og Kina, med et gigantisk krigs-budsjett på 738 milliarder dollar, oppsigelsen av INF-avtalen og utplassering av raketter med kort varslingstid ved den russiske grensen, som stadig øker risikoen for krig, er det i vår sikkerhetsinteresse å oppløse USAs militærbaser på vår jord.

“Ami go home!” ropte studentene i 1968 da USA myrdet millioner av mennesker i Vietnam ved å bruke sine militærbaser her. “Ami go home!” ropte folket igjen da amerikanerne, med løgnen om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen, kjempet Irak-krigen, som kostet hundretusener av liv – igjen ved å bruke sine militæranlegg her. «Ami go home!» bør være mottoet for vår politikk etter at det ble stadig tydeligere at den mektigste militærmakten i verden i økende grad bryter folkeretten og terroriserer hele verden.

You May Also Like