21/3 – Terje Alnes: Å stå opp för fred – mot krig – blir aldri feil

Huvuduppgiften för alla utrikespolitiker och diplomater bör vara att få slut på kriget så fort som det överhuvudtaget är möjligt. Om inte politikerna – på bägge sidor – visar vilja att snarast möjligt ställa in krigshandlingarna, måste de som är emot krig våga stå upp och säga STOPP! De bekämpar inte krig med MER Krig.

Kravet måste vara förhandlingar, fredsavtal och ryska styrkor ut ur Ukraina, skriver, skriver Terje Alnes, på sin blogg Spartakus:

“Når blodtåka har lagt seg over det politiske landskapet må noen ta et steg frem og si høyt at svaret ikke er å pøse mer våpen inn i krigssonen i Ukraina.

Det russiske angrepet på Ukraina er forkastelig. Det kan ikke forsvares, og jeg kjenner heller ingen som gjør det. Likevel, det politiske klimaet vi nå opplever i Norge og andre NATO/USA-vennlige land er skadelig. Det kan føre til at krigen eskalerer og ikke lenger kan begrenses til Ukraina. Tidligere storkriger har også startet i en mindre. Å kaste våpen i hendene på utrente ukrainske sivile er å be om et blodbad. Noen må si høyt at dette er galskap.

Läs mer:

You May Also Like