Klubben behöver få in två miljoner kronor – på kort tid…

Krisen i Eskilstuna United – Nu ska spelarna tigga pengar

Som tidningen eFOLKET tidigare berättat så befinner sig fotbollsklubben Eskilstuna United i ekonomisk kris. (se tidigare artikel) Klubben hotas till tvångsdegradering – från Damallsvenskan och neråt om man inte får bukt med den dåliga ekonomin. Nu ska spelarna ringa runt till företag och tigga pengar.

Klubben riskerar att bli av med sin elitlicens till kommande säsong om man inte får ordning på den dåliga ekonomin. Två miljoner kronor behöver man få in till klubbkassan, och nu kommer nästa drag – från och med nu på torsdag ska alla spelare börja ringa runt till sammanlagt 100 företag och fråga dessa om de kan tänka sig att hjälpa Eskilstuna United med 10.000 kronor.

– Läget är alltjämt ansträngt och problematiskt, bedömningen är att det avgörs under september månad, säger Lina Bertilsson, ordförande.

– Vi har en pågående och långsiktig dialog med våra största sponsorer i det vi kallar Startelvan. Vi har också inlett samtal med några av Eskilstunas största företag som inte är sponsorer till oss i dag, berättar Pär Eriksson, vice ordförande, vars egen insamling via Facebook hittills dragit in över 120.000 kronor.

Har redan vidtagit åtgärder

Föreningen har redan dragit ner på personal och sett över andra kostnader, och inför 2023 blir budgeten betydligt lägre än de senaste åren.

– Vi minskar från 17 eller 18 miljoner till cirka 12 miljoner kronor 2023, berättar Lina Bertilsson, ordförande.

”Ambitionen att vara ett etablerat lag i damallsvenskan över tid kvarstår, liksom att föreningen ska vara en stark utbildnings- och utvecklingsplats för ungdomar i Mälardalen. Strategin att satsa på egen talangutveckling blir än starkare i framtiden. Föreningen ska också fortsätta att vara en del av samhällsbygget i Eskilstuna och driva jämställdhetsfrågan för nuvarande och framtida generationer”, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi kämpar för Uniteds överlevnad, säger Lina Bertilsson, som trots allt är försiktigt optimistisk.

– Det känns som att alla har bestämt sig för att vi ska lyckas, allt från sponsorer och supportrar, till spelare, ungdomstränare och föräldrar, säger hon.

Eskilstuna United har nio matcher kvar att spela i år och ligger just nu på en sjunde plats i tabellen.

You May Also Like