Klassiskt Stockholmsband kommer till Eskilstuna

På lördag den 7 april kommer punkbandet Sighstens Grannar till Ölkultur. De kommer att spela tillsammans med Radio 16 från Eskilstuna. Sighstens Grannar bildades 1986 och var aktiva fram till 1989. Nu återförenas de och gör fyra spelningar i april varav en blir i Eskilstuna

Sighstens Grannar spelar melodiös punkrock och släppte två singlar under deras aktiva tid. Deras låtar “Stad utan själ” och “Den moderna tiden” kan anses som klassiker inom Stockholmspunken. Bandet består av Nizze, sång, Rikke, gitarr, Roosen, bas och Mart, trummor. De har gjort ett par tidigare återföreningar och nu är det dags igen. Nizze berättar

– Vi gör några spelningar nu mest för att det är kul att träffas och spela tillsammans. Den här gången kommer vi att ha en nytryckt t-shirt med oss till försäljning. Vi har dessutom spelat in två tidigare osläppta låtar, de kommer att finnas på olika digitala plattformar. Att spela i Eskilstuna ska bli riktigt roligt, jag var där med mitt andra band Dead Pollys för inte så längesen och det var kanon.

Förutom Sighstens Grannar har medlemmarna spelat i band som De Lyckliga Kompisarna, Ubba, Mansic, Dead Pollys, Spotlicks och Makabert Fynd för att nämna några.

Deras miniturné drar igång på fredag i Stockholm och avslutas i Göteborg den 14 april där de spelar tillsammans med Asta Kask.

På lördagens spelning på Ölkultur går första bandet på scen vid 20.00.

Evenemanget på Facebook

Mikael ström