Internationell solidaritet och global arbetarhistoria

Seminarium:

Fredagen den 21 oktober hade Föreningen Arbetarhistoria i Eskilstuna (FaiE) seminarium med Kalle Holmqvist

kalleholmqvist-161017Kalle Holmqvist är handläggare för webb och sociala media på Olof Palme Internationella Center i Stockholm. Han är arbetarhistoriker och författare.

Kalle går till grunden med frågor om internationell solidaritet, vad som är kärnan och kittet för den internationella arbetarrörelsen men även vad som kan vara och har varit konfliktfrågor. Arbetarrörelsen har alltid försökt att organisera sig lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

  • Vad har varit av stor vikt för att lyckas organisera sig internationellt för att kämpa för internationell solidaritet?
  • Vad betyder analys och kunskap?
  • Vad betyder detta ur ett underifrånperspektiv för arbetarrörelsen?
  • Vilken betydelse kan deltagarbaserad aktionsforskning kring problematiserad arbetarhistoria och frågor om internationell solidaritet få?

Lyssna på seminariet:

 

Eller lyssna i separat fönster:

Internationell solidaritet och global arbetarhistoria (mp3 – 1:06:10)

Liknande artiklar:
Bokförlaget Röda Rummets seminarium på Socialistiskt Forum med diskussion utifrån den av förlaget utgivna ekosocialistiska
Gustav Nyberg, doktorand i historia vid Stockholms universitet, berättar om sitt pågående avhandlingsprojekt. Statarnas kamp
Fredagen den 7 oktober kl 10.00-12.00 var det arbetarhistoriskt seminarium om ”Arbetarhistoriska utmaningar för folkbildningen”
– Är ett hållbart arbetsliv möjligt i framtiden? Fredagen den 23 augusti kl 10.00-12.00 var det