Insändare: Vi vill se en pålitlig välfärd – i hela landet

När vi blir sjuka eller arbetslösa ska våra gemensamma trygghetsförsäkringar hjälpa oss tillbaka till arbete och bort från sjukdom. Högerpartierna för tyvärr en politik som snarare stjälper oss, med försämringar av a-kassan och utförsäkringar av sjuka.

Regeringen har tagit steg i rätt riktning med a-kassan och sjukförsäkringen, men det finns mycket kvar att göra. Nu vill alliansen tillsammans med SD återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Det vore ett hårt slag mot de industriarbetare som blivit sjuka när de bidragit till landets välstånd.

Skatter är viktiga för välfärden, och för att ge alla i samhället samma möjligheter i livet. I stället för högerns skattesänkningar för de som redan har mycket behöver vi en utjämnande fördelning som minskar de ökande klyftor vi ser i samhället.

Industrin skapar jobb och välstånd i hela landet. Vi behöver därför kunna lita på att vården, skolan och omsorgen av våra barn och äldre fungerar oavsett var i landet vi bor. Hela Sverige ska leva och utvecklas.

En socialdemokratiskt ledd regering ger de bästa förutsättningarna för att våra krav ska bli verklighet. Tillsammans skapar vi en tryggare välfärd. Tillsammans stärker vi Sverige.

Anna Eriksson, Försäkringshandläggare IF Metall Mälardalen
Matz Lönn, Försäkringshandläggare IF Metall Mälardalen​

You May Also Like