Högermannen Carl Bildt, som Aftonbladet (s) enligt Kjell Andersson av någon märklig anledning ofta söker vägledning hos. Bilden från twitter

Insändare undrar: Varför fjäskar Aftonbladet (s) för Carl Bildt?

Jag förstår inte varför Aftonbladet fristående socialdemokrat fjäskar så mycket för den tidigare konservative före detta statsministern, tillika före detta utrikesministern, Carl Bildt.

Så fort det är någon kris ute i världen, som nu kriget i Ukraina så s verkar det som att ledarredaktionen på Aftonbladet studsar till och ber om en kommentar från Carl Bildt. Varför inte istället ringa upp den tidigare välmeriterade Jan Eliasson som bland annat har varit biträdande generalsekreterare i FN, eller varför inte höra vad den tidigare biståndsministern med mera Pierre Schori; också han en erfaren socialdemokrat. Dessa båda s – märkta politiker borde väl sannerligen kunna betraktas som meriterade. Både Eliasson och Schori har tillsammans med Olof Palme deltagit i ett antal diplomatiska uppdrag runtom i världen.

Varför inte höra deras åsikter om det nu pågående kriget i Ukraina. Tänk lite utanför högerboxen nästa gång, Anders Lindberg.

Kjell Andersson

You May Also Like