Bild från laget.se

Referat Fogdö – IK Tun 2-2, 9/6-18, Division 7 Syd-östra

Ännu en stekhet uppgörelse. Termometern visade nästan 30 grader och strålande sol. Efter förlusten borta mot Gnesta i veckan, där vi gjorde en svag match, var vi bestämda med att idag ska vi göra en bra prestation och ta tre poäng. Vi tar tag i taktpinnen direkt och redan i den 3:e minuten gör vi 1-0 genom Kevin efter snyggt passningsspel. Vi fortsätter att dominera och ha ett bra passningsspel där vi flera gånger kommer till avslut och utdelningen dröjer inte länge innan Erik gör 2-0. Vi är ganska överlägsna och från sidan känns det som att snart gör vi mål igen. Vi trycker ner IK Tun långt i plan och de skapar inte mycket i första halvlek tack vare bra försvarsspel över hela planen. 2-0 står sig till halvtid och vi borde ha gjort 1-2 mål till på våra chanser.

Vi börjar 2:a halvlek med en offensivare uppställning för att på så vis försöka avgöra matchen men vi får inte in bollen. Vi fortsätter att vara det bättre laget men flera spelare börjar tappa orken totalt i värmen och med kvarten kvar kommer IK Tun:s reducering till 2-1. Efter det går luften helt ur oss och IK Tun tar över spelet och c:a 5minuter från slutet får de en hörna som de efter lite trassel petar in i mål till slutresultatet 2-2. Vi gör en sista ansträngning och Mogge har en bra nick i stolpen men idag vill det sig inte. Vi får nöja oss med 1 poäng men det känns som en förlust. Efter matchen är det många besvikna miner och ingen förstår riktigt hur vi kunde tappa segern. Utan att komma med bortförklaring så var vi det klart bättre laget i 75 minuter men värmen klarade IK Tun bättre än oss och de hade lite bättre ork på slutet. Det fällde avgörande i denna match. Vi får ta lärdom av detta och jag som tränare borde ha ändrat lite på taktiken i slutet av matchen. Vi får inte tappa sådana här matcher på det sättet vi gjorde.

Nu får vi ta nya tag och kommande helg har vi en viktig bortamatch mot Pershagen, som ligger 2:a, och där måste vi göra en bra prestation för att i fortsättningen kunna hänga på lagen i toppen av tabellen.