Byggprojektet skjuts upp på obestämd framtid – Det blir för dyrt, menar Eskilstuna Kommun…

Ingen skatepark i Årby

Det blir ingen skatepark i stadsdelen Årby i Eskilstuna. Det rapporterar P4 Sörmland idag onsdag. Anledningen stavas pengar.

För en tid sedan kunde vi på tidningen eFOLKET berätta att det hade fattats beslut om att bygga en skatepark i Årby. (se tidigare artikel) Planerna var klara, det fanns till och med en färdig skiss. Nu under våren skulle det första spadtaget tas – ett projekt som planerats under flera års tid. Men nu läggs alltså planerna på is.

För höga anbud

Planerna omfattade en yta om totalt ca 7000 kvadratmeter, varav minst 2500 kvadratmeter skulle användas till skateparken. Enligt Eskilstuna Kommun är de anbud som kommit in om att få bygga skateparken alldeles för höga. Därför väljer man nu att lägga hela projektet på is.

Besvikelsen är stor

Bland skate-entusiasterna är besvikelsen förstås stor – både bland barn, unga och vuxna. Behovet av en utomhuspark är mycket stor i Eskilstuna menar man då de vanliga hallarna fort blir fulla. De två skate-föreningarna i stan tycker att Eskilstuna Kommun borde kunna skjuta till de sista slantarna…

You May Also Like