Eskilstuna United tvångsnedflyttas till Elitettan – det dystra beskedet nådde klubben under måndagseftermiddagen…

Idag kom Överklagandenämndens beslut – Eskilstuna United får inte spela i Damallsvenskan kommande säsong

Trots att föreningen nu har ordning på ekonomin väljer även Överklagandenämnden att tvångsnedflytta Eskilstuna United – från Damallsvenskan till Elitettan. Det tråkiga beskedet kom under måndagseftermiddagen.

– Nu vet vi i alla fall vad som gäller inför den kommande säsongen och får anpassa oss efter det, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Besvikelse

– Jag är besviken. Många har jobbat så oerhört hårt den sista tiden för att komma till rätta med ekonomin och rädda föreningen. Att det inte gick hela vägen är tråkigt. Men nu får vi utgå från läget som är. Vi gör en omstart och bygger utifrån det vi har, säger tränaren Vaila Barsley.

Eskilstuna United kommer fortsätta att bygga en organisation för framtiden utifrån den nya situationen och anpassa sin verksamhet efter de förutsättningar som nu gäller. Visionen om att vara en etablerad förening i damallsvenskan över tid och en bra utbildningsplats för unga fotbollsspelare kvarstår. Budgeten för 2023 är dock väsentligt lägre än tidigare år och utgår från vad Eskilstuna som helhet förmår. Det uppger klubben på sin hemsida.

Målsättning att komma tillbaka

– Nu är vi fokuserade på det nya läget med ambitionen att komma tillbaka till Damallsvenskan så fort det går med en bibehållen ekonomisk stabilitet, säger Lina Bertilsson.

Lina Bertilsson, ordf.

Att Damallsvenskan är målet är tydligt även för Vaila Barsley:

– Eskilstuna United har spelat i Damallsvenskan i nio säsonger och jag tycker vi hör hemma där. Vi har några talangfulla spelare födda 03 till 05 som vi nu kan bygga truppen runt. Jag planerar samtidigt att ta in några erfarna spelare som kan leda oss tillbaka till Damallsvenskan, säger tränaren Vaila Barsley.

Läs också:

You May Also Like