De båda männen häktades vid Eskilstuna Tingsrätt under fredagen – de är i nuläget misstänkta för delaktighet i butiksrånet mot Hallbergs Guld i Tuna Park för en vecka sedan…

Två män häktade efter guldbutiksrånet i Eskilstuna

Två män häktades under fredagen vid Eskilstuna Tingsrätt. De båda är misstänkta för rånet mot en guldbutik i gallerian Tuna Park i Eskilstuna i förra veckan.

Det var på fredagskvällen i förra veckan som butiken Hallbergs Guld i köpcentret Tuna Park utsattes för ett rån. En man ska då ha kommit in i butiken och slagit sönder en eller flera glasmontrar med en hammare. Mannen fick sedan med sig smycken, varpå han sprang ut ur köpcentret och hoppade in i en bil.

Dagen efter rånet höll butiken Hallbergs Guld i Tuna Park stängt.

Greps redan den gångna helgen

De båda männen greps redan i helgen i samband med ett rånförsök i stadsdelen Vilsta i Eskilstuna. Polisen ska då ha hittat föremål i samband med rånförsöket som gjorde att de kunde misstänkas för butiksrånet i Tuna Park.

Under fredagen häktades de båda männen vid Eskilstuna Tingsrätt. De är 33 respektive 26 år gamla. De är nu misstänkta för delaktighet i rånet mot Hallbergs Guld. Polisen har dock inte hittat den bil som användes i samband med butiksrånet. Det ska handla om en mörkblå Volvo.

Förnekar brott

Utredningen går nu vidare. Bland annat är övervakningsfilmen från den rånutsatta butiken en viktig del i det arbetet. Åtal ska vara väckt senast inom två veckor. De båda häktade männen förnekar brott.

Läs också:

Guldbutik utsatt för rån i Tuna Park i Eskilstuna – Fick med sig byte

You May Also Like