GUIF förlorade poäng

33-33 mot bottenlaget IFK Ystad bör väl ses som en förlorad poäng för GUIF. Men poängförlusten var rättvis. Medan skåningarna gjorde en av sina bästa insatser i år, särskilt då den första halvleken, var GUIF inte alls i nivå med vad man normalt förmår.

Ystad släppte aldrig upp GUIF till ledning (15-18 i halvtid) och målvakten Linus Persson imponerade före paus stort. Filip Långs genombrott var ett bekymmer för ekilstunalaget, liksom Henrik Dahlbergs skytte.

GUIF närmade sig och utjämnade först under matchens sista tio minuter. När 35 sekunder återstod tog Ystad åter ledningen (33-32). Fem sekunder före slutsignalen fastsällde Daniel Wigö det oavgjorda slutresultatet.

Det mest positiva ur GUIF-synvinkel måste väl sägas vara att man kämpade till slutet. Och trots den förlorade poängen så var det faktiskt så att att det lag som efter matchen grämde sig mest över utebliven vinst var IFK Ystad. En begriplig reaktion med tanke på matchbilden.