Golfmästarnas kamp

Jag hörde på nyheterna Sveriges Radio P1 att Nordkoreas ledare Kim Jong-un vid sin allra första golfrunda slog 11 hole-in-one. En makalös bedrift även om det är 7 hole-in-one färre än när hans farfar, Kim Il-sung slog 18 hole-in-one då han gick sin första golfrunda.

En annan stor golfstjärna är USA:s förre president Donald Trump som också skördat stora segrar på sina golfbanor.

Donald Trumps golfbana i Florida.

På Donald Trumps skåp i omklädningsrummet på Trump International Golf Club i Florida finns en plakett som förkunnar att presidenten vann KM 2018.

Nu sprids illasinnade rykten att den verkliga segraren i den tävlingen var Ted Virtue, och att Donald Trump inte ens deltog i den turneringen.

Förmodligen politiska motståndare som sprider rykten att Donald Trump fuskar även på golfbanan.

Nu går rykten att Trump fuskar även på golfbanan. Att han har extrabollar med sig som han placerar på lämpliga ställen när hans riktiga boll hamnat illa till.

Hur som helst – när Trump var på statsbesök i Nordkorea funderade han på att spela golf med Kim Jong-un. Enligt rapporter hade han tankar på att bjuda in Nordkoreas ledare till Florida för en golfrunda och ytterligare diskussioner.

Tyvärr blev det inte så. Vi fick aldrig se något “mästarnas möte” på golfbanan.

Tidigare kunde vi bevittna en kamp mellan Trump och Kim Jong-un om vem som har störst avfyrningsknapp till atombomben. Även Putin var med på ett hörn vid den pittmätningen.

Nu väntar jag med spänning på när dessa höjdare ska ge sig på höjdhopp. Nuvarande världsrekord är futtiga 2,45 meter.

Det klarar väl Kim Jong-un och Trump utan ansats.

Rolf Waltersson

You May Also Like