Fat Slap och Mickstone Band improviserar tillsammans en tolkning av Chuck Berry's klassiker Johnny B.Good. Foto Litzie Cabero.

Gedigen och uppskattad musik- och danskväll på Vilsta Marknad

Den som besökte Vilsta Marknad igår (lördag 15 juni) och hängde kvar halv åtta på kvällen fick höra de två banden Fat Slap och Mickstone Band dra igång en helkväll av robust rock/soul/country.

Idén med två band som varvar hela kvällen var en lyckträff. Bra för musikerna och omväxlande för publiken. Och inga pauser! När det ena bandet tog paus gick det andra på.

Fat Slap består av Kenneth Danielsson gitarr och sång, Tomas Widén, bas, Roger Hiding trummor och Bosse Furustig gitarr och sång. Bandet varvar rockklassiker med mycket eget material. Ett kännetecken är den för rocksammanhang ovanliga mängden låtar i moll. Till och med Elvis-klassikern All Shook up gör Fat Slap i en intressant molltolkning. Förutom egna låtar så fick vi höra soulklassiker som Sam Cookes Bring it on home to me (mycket populär i publiken), liksom en hel del Chuck Berry, som Promised land, Bye Bye Johnny och Memhis Tennessee ).

Ett roligt improviserat inslag blev Chuck Berrys Johnny B. Good, då båda banden vid ett skiftbyte spelade tillsammans.

Mickstone Band beskriver sin egen musik på följande vis: “Vi lirar rock, pop, country-rock, lite blues samt eget material. Allt i en ‘Americana-blandning’ som svänger och gör det svårt att sitta still!”

En träffande beskrivning tycker eFOLKET:s utsände. Två låtar som fastnade i reporterns minne var Mustang Sally och Jackson. Liksom Lieber & Stollers klassiska Kansas City. I Mickstone Bands version  med svensk text, och med titeln Fröslunda Centrum!!

Mickstone Band består av Dan Hellström Keyboard, gitarr och sång, Maria Swenson sång, Rolf Possmark trummor, Kenneth Milby bas och Anders Häll gitarr och sång.

Båda banden gjorde en gedigen insats och de som ägnade denna lördagskväll åt att lyssna och dansa till dem verkade mer än nöjda.

Ivar Johnsson

You May Also Like