Samtliga foton av: Rolf Waltersson.

Fortsättning på färgprakten i bokskogen

I ett tidigare inlägg visade jag en bilder på bokskog i fagra höstfärger. Bland annat en bild på bokskogen i Sundbyholm i Eskilstuna kommun och kurvan ner mot Sigurdsristningen.

28 oktober var jag där igen för att dokumentera förändringen. Det går fort nu. Vill man se färgprakten med egna ögon får man skynda på, för om någon vecka kan kan löven ha fallit av och träden står där i sin nakna prakt.

Den ena bilden är alltså tagen 28 oktober. Den andra bilden fem dagar tidigare, 23 oktober.

Jag fortsätter att följa hur naturen byter skepnad i bokskogen.

Om någon undrar varför vägen ser krokigare ut på den ena bilden beror det på att jag använde teleobjektiv som “trycker ihop” motivet. På den andra bilden hade jag vidvinkelobjektiv som “drar ut” motivet så att kurvan inte ser riktigt lika krokig ut. Kameran ljuger alltid.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like