Företaget “BeFair” tar över verksamheten i Munktellbadet!

Kommunfastigheters styrelse fattade nu i veckan beslut om att Munktellbadet i Eskilstuna kommer att läggas ut på en extern driftaktör – Fair Utveckling AB (BeFair). Utifrån ägardirektiv för 2020 har Kfast haft i uppdrag att ge privata aktörer möjlighet att driva badverksamheten i Munktellbadet. Under hösten har en upphandlingsprocess genomförts utifrån uppdraget.

Kommunfastigheter står fortsatt som fastighetsägare

Kommunfastighet kommer fortsatt att äga fastigheten, samt fortsatt ansvara för den tekniska fastighetsdriften av Munktellbadet. Om allt går som planerat så räknar Kommunfastighet med att den nya driftaktören kommer ta över driften framåt vårkanten.

Den nya driftaktören Fair Utveckling AB (BeFair) etablerar sig i samband med verksamhetsövergång i Eskilstuna. Fair Utveckling AB (BeFair) är en av Sveriges största leverantörer inom bad- och friskvårdsanläggningar och har idag 14 anläggningar runt om i Sverige som alla drivs med stark lokal drivkraft. Det skriver Kommunfastigheter på sin hemsida.

Kommunfastigheter vill se fler företag i Eskilstuna

– Vi är idag glada och stolta över att lämna vidare en mycket fin badverksamhet som har en hög standard på både kvalité och miljö. Vi strävar efter att vara en positiv kraft för samhället och göra så att fler företag får plats i Eskilstuna, säger Bertil Andersson, styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter AB.

Munktellbadet invigdes 2016 som ett nytt kommunalt bad som då ersatte gamla Vattenpalatset från 1933.

You May Also Like