Foto (12 september 1968): Eva Björklund

Evas dagbok från Kuba (37) – den 11 – 14 september, 1968

Onsdag 11.9

Det verkar som om svenskkolonin på Kuba skall utökas och jag få sällskap. Två av svenskarna från jordbrukslägret har lyckats hålla sig kvar och ska stanna här det här året. Det blir nog bra. Jag har talat med dem i kväll och försökt lära dem lite tålamod. De sitter på ett hotell och väntar att saker och ting skall ordna sig. De får nog vänta ett bra tag.

Torsdag 12.9

Åt middag hos Joels föräldrar. De är båda folkskollärare och Joel och hans bror bor tillsammans med dem i de södra delarna av Havanna. Brorsan är också folkskollärare. De har en trerumslägenhet i ett flerfamiljshus från 50-talet. Som i många lägenheter här kommer man direkt in i vardags- och matrummet, där familjen tillbringar största delen av sin lediga tid.

Lördag 14.9

Hälsade på Olga på hotellet och talade om hankulten på Kuba och de besvärligheter den medför. Hur svårt det är för tjejer och killar som försöker bryta mot den. Hur tjejerna ofta resignerar och spelar kvinnorollen även på arbetsplatsen eftersom förväntningarna på att de skall göra det är så starka.

You May Also Like