– Ambitionen är att komma tillbaka till Damallsvenskan så fort det går med en bibehållen ekonomisk stabilitet, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Eskilstuna United får 900.000 kronor av Eskilstuna Kommunföretag – trots nedflyttning

Fotbollsklubben Eskilstuna United kommer i år att få 900.000 kronor från kommunens koncernbolag, Eskilstuna Kommunföretag. Det är lika mycket som förra säsongen, men då spelade klubben i Damallsvenskan. Det rapporterar P4 Sörmland idag.

Eskilstuna United har som bekant flyttats ner från Damallsvenskan till Elitettan. Det på grund av dålig ekonomi. Ett beslut som togs av Elitlicensnämnden. Ett beslut som också överklagades av Eskilstuna United, men utan framgång. Men trots nedflyttningen kommer nu alltså klubben att få 900.000 kronor av Eskilstuna Kommunföretag – samma summa som när man spelade i högsta serien, Damallsvenskan.

Inte utan förbehåll

Men Kommunföretag kommer att ställa krav på fotbollsklubben – bland annat vill man att klubben redovisar sin ekonomi kvartalsvis.

– Det är ett sätt för oss att säkerställa att Eskilstuna United har ordning på sin ekonomi, säger Tommy Malm, vd för Eskilstuna Kommunföretag till P4 Sörmland.

Tommy Malm

Läs också:

You May Also Like