Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Eskilstuna: Rattfyllerist körde in i skyltfönster

Vid halv femtiden på fredagseftermiddagen larmades Polisen till en adress i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Ett vittne hade sett en man misshandla en kvinna på flera olika sätt i ett trapphus. Därefter lämnade den misstänkte gärningsmannen platsen i en taxi.

Taxin spårades senare till Centralstationen där den misstänkta misshandlaren greps av polis. Mannen är nu misstänkt nu för misshandel samt barnfridsbrott, då barn bevittnade misshandeln.

– Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer pågår över hela landet, glesbygd och stad och i alla samhällsklasser. Fler behöver känna att de vågar prata om det, tipsa oss på Polisen och anmäla brott. Ju tidigare brott anmäls och ju fler tips vi får, desto större möjligheter finns att våld kan förebyggas och brott klaras upp, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Bilbrand i Hällby

Strax efter klockan ett natten mot idag lördag observerade en person en brinnande bil på Torsvedsvägen i stadsdelen Hällby i Eskilstuna.

Personen som ringde till Polisen om branden fanns dock inte kvar på platsen när polis anlände.

– En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats, säger Johnny Gustavsson.

Rattfyllerist körde in i skyltfönster

Strax före klockan halv fyra natten mot idag lördag såg en polispatrull en bil köra i hög hastighet i Eskilstuna Centrum. Efter en stund slutade vansinnesfärden i ett skyltfönster på Kungsplan. Flera personer sprang efter det från bilen.

– Poliserna sprang dock snabbare och föraren, en man i 35-årsåldern, kunde gripas och försågs med handfängsel. Han misstänks nu för grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik, då han åsidosatt trafikregler och framfört fordonet så det inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Mannens körkort är nu taget i beslag liksom bilen som ska genomgå en teknisk undersökning.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like