Sundbyholm Strand – Ett populärt besöksmål för många Eskilstunabor så här års… (Foto: Katja Thusari)

Temperaturer vid Eskilstuna Kommuns badplatser

Just nu testar Eskilstuna Kommun nya sensorer som automatiskt läser av vattentemperaturen på flera badplatser runt om i Eskilstuna. Sensorerna skickar automatiskt uppdateringar om vattnets temperatur var fjärde timme, och resultatet publiceras sedan på kommunens hemsida.

De aktuella temperaturerna ska kunna ses dels via länken eskilstuna.se/bad samt i appen ”Eskilstuna Direkt” som man laddar ner till sin mobiltelefon. Just nu kan man se vattentemperaturer för Borsökna, Mälarbaden, Skjulsta, Sundbyholm och Vilsta.

Förbättrad service

– Det här är ett av kommunens projekt för att förbättra servicen till både invånare och besökare genom digitalisering. Just den här tjänsten är särskilt efterfrågad nu under sommaren. Rent tekniskt placeras sensorer som mäter temperaturen ute vid de kommunala badplatserna, informationen förmedlas krypterat till mottagningspunkter och vidare till en nätverksserver. Sedan kan informationen publiceras såväl i kommunens kanaler som via öppna API:er, en tjänst som många efterfrågat, säger Lindha Thudin, handläggare Arenor och friluftsliv, Kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna.

På sikt kommer alla bad att utrustas med sensorer och badvattentemperaturer kommer att publiceras på eskilstuna.se/bad, i appen Eskilstuna Direkt samt i Eskilstunakartan…

Läs också: Fler parkeringsplatser ska minska trafikkaoset vid Sundbyholms Badstrand

You May Also Like