Inne i biljettbutiken ”Station 360” på Eskilstuna Centralstation har resenärer tidigare kunnat köpa biljetter och få svar på olika frågor om exempelvis försenade eller inställda tåg, men nu försvinner den möjligheten…

Eskilstuna: Biljettbutiken på Centralstationen stänger dörrarna för gott

Nästa vecka (28/6) är sista dagen som Station 360 kommer att hålla öppet. Därefter stänger biljettbutiken inne på Eskilstuna Centralstation, och resenärer hänvisas i stället till digitala tjänster eller till någon av Sörmlandstrafikens fysiska ombud. Men möjligheten att som resenär kunna få hjälp och svar på frågor om trafiken direkt över disk försvinner. Resenärer och kunder med frågor om exempelvis försenade eller inställda tåg kommer istället att hänvisas till telefon.

Det kommer att finnas sex olika försäljningsombud att välja på i Eskilstuna, varav ett är Pressbyrån som ligger bara ett par meter från Station 360 inne på Centralstationen. Bakgrunden till beslutet är dels att antalet besökare till Station 360 har minskat de senaste åren, och dels att butiken också har tappat en stor del av sina intäkter i samband med att SJ har sagt upp sitt kundserviceavtal med Region Sörmland. En annan bidragande faktor är Regionens inriktning om enhetlighet i samtliga kommuner. Där har Eskilstuna stuckit ut med att ha just en egen biljettbutik, men nu ska alltså biljettköp i stället hanteras av fysiska ombud, precis som i alla andra kommuner, menar man. Fysiska ombud kommer bland annat att finnas i Torshälla, Skiftinge, Mälarsjukhuset samt på fler ställen.

Pressbyrån inne på Eskilstuna Centralstation kommer att fungera som ett försäljningsombud…

För den som är senior och vill hämta ut sitt seniorkort för fria resor 65+ Eskilstuna innebär detta att det kommer att ske hos något av Sörmlandstrafikens ombud efter att Station 360 har stängt. Det närmaste ombudet ligger alltså vid Pressbyrån inne på Centralstationen, men det finns även fem andra ombud runt om i Eskilstuna att välja på. Var dessa ombud finns ser du via denna länk.

Priset på seniorkortet stiger

I och med att tillgängligheten i form av antalet ombud utökas innebär det också ökade kostnader för Kommunen. Detta i sin tur innebär att Kommunen kommer att höja den administrativa avgiften som resenärer betalar, från 100 till 150 kronor. Fördelen är att man som resenär inte behöver ta sig in till Centralstationen, utan har flera andra alternativa ombud att välja på utifrån vad som passar bäst, resonerar man. Det betyder alltså att avgiften för seniorkortet nu höjs med 50 kronor. Det är dock första gången sedan införandet som priset på seniorkortet höjs, säger Sörmlandstrafiken.

På fredag nästa vecka stänger biljettbutiken Station 360 sina dörrar för gott…

Läs också:

Tågkaoset i Mälardalen: Nu sägs avtalet med MTR upp

You May Also Like