eFOLKET svarar direkt på insändare

Insändare 2018-02-20
Harry Gustafsson

SVT fungerar fortfarande som PK media inom dagstidningarnas värld gjorde tidigare. Man använder sitt monopol för att tysta oliktänkande. De är inget annat än en del av det i övrigt snart utplånade socialistiska etablissemanget. Jag ska förklara hur det ligger till.

  1. När man förr skrev en insändare fick man alltid leva i ovisshet om den över huvud taget skulle tas in i tidningen. Gällde det invandring eller sexuella avvikelser sorterade den bort. Det ser jag som störst anledning till att det uppstod främlingsfientlighet. Bengt Vesterberg och liberalerna var värstingarna i det hänseendet. När man sent om sidor upptäckte att det man skrivit inte togs in var det för sent att sända den till en annan tidning då aktuelliteten av det skrivna redan var förbi.
  2. Man tog bort den största poängen med det skrivna med motiveringen att de av utrymmesskäl var tvungna därtill.
  3. Vid en pågående konversation av insändare gjorde man alltid slut på debatten med den insändare som bäst stämde överens med tidningens politiska uppfattning.
  4. Man travade om ordningsföljden på insändarna, för att gynna rätt åsikter.

Min fru, som från början var vår familjs enda insändarskribent och till på köpet en skånska från Sjöbo fick aldrig in sina insändare. Det gällde då den tidning som min far alltid provokativt vek på ett visst sätt för att kunna sätta den i sin yttre kavajficka, med texten Eskilstuna Kuriren väl synlig. Det här var under tidningens tidigare historia, när den ännu var folkets kontroll av makthavarna. Han skulle vänt sig i sin grav nu om han förstått vad som ägde rum.

Jag upptäckte för egen del att Folket var en mera vidsynt avis när det gällde Svenssons röst vid den här tiden, vilket jag inte förväntat mig. Min hustru gav upp slutade skriva insändare. Jag sade till henne: “Det finns bara en fri insändarruta att tillgå i Eskilstuna Kuriren, den stora panoramaruta som vetter mot Fristadstorget.” Jag klistrade in det jag maskinskrivit på den om främlingsfientlighet. Det satt till min glädje kvar där en hel vecka innan någon upptäckte det:

“Främlingsfientliga Eskilstuna Kuriren, hets mot folkgrupp, svenskarna.”

Det är av den här anledningen vi är så ihärdiga att bekämpa våra motståndare i dag. Och Vi kommer inte att vika ned oss förrän målet är nått. Det är årtionden av censur som sporrar oss. Vi är här för att segra 2018. Lyckas vi inte då får det bli 2022. Vi hoppas på att det svenska folket då, som helhet, ska nå ett uppvaknande ur sin långa törnrose-sömn.

Så låt oss slippa betala licenspengar över skattsedeln till statsstyrt media.

Harry Gustafsson

eFOLKET svarar direkt

Harry Gustafsson undviker att klart ut tala om vilken politisk åsikt han anser inte varit möjlig att få representerad på insändarsidorna. Dock är det inte svårt att ur hans insändare till eFOLKET  läsa ut vad det handlar om. Uppenbarligen är det ankomsten av människor födda i andra länder som är det centrala för Harry Gustafsson.

När det gäller möjligheten att framföra mot invandrare eller invandringen fientliga åsikter så tycker vi inte att det verkar saknas fora. Webbsidor, bloggar och kommentatorsfält svämmar över av invandringsfientliga och rasistiska kommentarer. Och bland de etablerade partierna är det allt fler som tävlar med Sverigedemokraterna i att utmåla de utlandsfödda som roten till de flesta problem. Ta till exempel den skandalösa behandlingen av de unga flyktingarna från Afghanistan. Vi på eFOLKET tycker att detta är avskyvärt.

Harry Gustafsson skriver:

Det är av den här anledningen vi är så ihärdiga att bekämpa våra motståndare i dag. Och Vi kommer inte att vika ned oss förrän målet är nått. Det är årtionden av censur som sporrar oss. Vi är här för att segra 2018. Lyckas vi inte då får det bli 2022. Vi hoppas på att det svenska folket då, som helhet, ska nå ett uppvaknande ur sin långa törnrose-sömn.

Vi tolkar det som att det är Sverigedemokraterna Harry Gustafsson vill stå som segrare. Redaktionen på eFOLKET står på andra sidan barrikaden. Att besegra SD är ett centralt mål för den Röd-Gröna partipolitiskt oberoende nättidningen eFOLKET.

Vi på eFOLKET vill hjälpa till att ena alla arbetare och låginkomsttagare mot den nyliberala politiken. En  politik som innebär attacker mot skolan (som vi skrivit mycket om), privatiseringar – som Attendos övertagande av vård och hemtjänst vilket SD röstade för i kommunalfullmäktige tillsammans med de andra borgerliga partierna och socialdemokraterna. Liksom vi verkar mot krigsrustningarna – omhuldade av borgare, s-ledning och SD, och den ökande ojämlikheten och nedmonteringen av välfärdssystemen.

Att ena så många som möjligt mot storfinansens och höginkomsttagarnas giriga politik är vår uppgift. Vi talar om klasskamp. Det pågår förvisso en klasskamp i dagens Sverige, men tyvärr är den enkelriktad. Arbetarklassen utsätts hela tiden för försämringar och ökad press. Det är dags att vi kommer på fötter och slår tillbaka.

Men rasister och nationalister försöker utså splittring genom att predika att motsättningen bestäms inte av klass utan av var man är född eller vilken hår eller hudfärg man har.

Vi är för att ena alla arbetare och låginkomsttagare mot borgerlig politik. Det betyder att det borgerliga partiet SD liksom alla som för en arbetarfientlig politik är våra motståndare.

Redaktionen

You May Also Like