Obs.: Den något trötta personen på bilden har så vitt det är känt ingen direkt relation till insändarskribenten Edward Blom. Bild: Alexas foto / pixabay.

eFOLKET får mothugg från Edward Blom

Hej,

skulle gärna vilja kommentera och om möjligt få in en rättelse rörande artikeln i eFOLKET med rubriken Dråpslag mot Edward Blom och alla andra livsnjutare (15 november, 2022)

Jag har inte något eget vitt vin. Det var ett par år sedan det upphörde.

Däremot har jag ett rött vin, en snaps och en glögg.

Jag har absolut inte lanserat något eget öl i mitt namn som påstås i artikeln. Däremot stämmer det att det finns ölglas med mina sentenser på.

Tips, gå in på Systembolagets hemsida och sök på mitt namn så kan ni se vilka produkter jag har.

Vidare så är det faktiskt väldigt svårt att tjäna pengar på alkohol i Sverige med Systembolaget som gynnar vissa stora leverantörer och missgynnar småleverantörer. Det är inte kändisarna som blir rika på alkohol utan de som arbetat i Systembolagets grupp som väljer ut vad som ska stå på hyllorna och sedan slutar och startar egna alkoholföretag. Vilket bl.a. SvD skrivit om.

För Gunillas och mitt bolag står alkoholhaltiga drycker för 3 procent av inkomsterna.

De flesta kändisar som har egna viner gör inga större inkomster på det. Att kändisar är så intresserade av att ha egna alkoholhaltiga drycker handlar vanligtvis om att man tycker det känns fantastiskt att få ha sitt eget vin, det är en “sexig” bransch man vill vara involverad i, men det är mycket svårare att tjäna pengar där än på andra kändisprodukter – och även andra sådana kan vara nog så svårt. Det är mest smink och hälsoprodukter som säljer genom influencers.

Personligen tror jag det kanske är högst 5 personer i Sverige som är beroende av sina inkomster från “kändisviner”, om ens det.

Tips om ni betalar en årsavgift till Alla bolag eller liknande företag så kan ni få fram vårt och andras företags årsredovisning med en knapptryckning. Eller också kan ni beställa den gratis från Bolagsverket.

För mig är det viktigt att man ska få ha politiska åsikter, och vara emot en skattehöjning på alkohol utan att det anses att man bara talar i eget intresse.  Om mina åsikter i frågan kan ni läsa i denna GP-artikel.

Allt gott!

Edward

You May Also Like