Div.7 sydöstra – Fogdö IF-Södertälje FK 2-1; serieledarnas första förlust

Matchen mot serieledarna Södertälje FK blev en jämn uppgörelse där vi dock är det lite bättre laget. Vi sa innan match att idag måste vi försöka hitta tillbaka mera till vår spelidé, dvs spela mer med korta uppspel, och vi startar matchen mycket bra med flera fina spelkombinationer och har några avslut.

Södertälje är dock farliga i sina kontringar där de överbelastar våran högerkant vilken de slår farliga inlägg ifrån. 20 minuter in i halvleken, efter bra spel, får Kevin som löper i djupled bollen och sätter säkert 1-0. Vi blir nu en period lite långa i laget, tappar de centrala ytorna och vinner inte så många 2:a bollar vilket gör att Södertälje flyttar fram sina positioner. Dessutom pressar de oss högre upp i planen vilket skapar vissa problem för oss. De kommer till några farliga lägen och det känns som att vi håller på att tappa matchen och 10minuter innan halvtid kvitterar Södertälje. 1 – 1 står sig halvleken ut.

Vi gör några byten i halvtid, bestämmer oss för att pressa lite högre och det visar sig vara rätt medicin. Vi släpper inte längre till ytor och de får inte två mot ett övertag på kanten och framför allt visar vi riktig krigarinställning. Furustig, som för dagen är ytterback, är ett exempel. Ideliga löpningar upp och ner längs kanten. Lundström på mitten en annan. Ja, hela laget kämpar och krigar vilket gör att vi vinner mycket boll och framför allt nästan alla andra bollar. 25minuter in i halvleken gör Kevin sitt andra mål.

Vi har flera fina chanser att utöka ledningen bla har Erik en bra nick precis utanför efter fint inlägg från Ricardo. Södertälje försöker på slutet att lyfta långbollar men backlinjen spelar säkert och avstyr deras försök och matchen slutar med en välförtjänt 2-1 seger till oss. Noteras kan också att det här var Södertäljes första förlust i serien. Segern känns extra skön då vi haft lite oflyt i några tidigare matcher. Jag vill ge hela laget beröm för en bra match och en härlig inställning. För att vinna sådana här matcher måste man köra stenhårt ända in i kaklet och det gjorde vi idag.