Bleak Outlooks oväntade succé – efter spelningen

När det lokala punkbandet Bleak Outlook spelade på Eskilstuna konstförenings årsmöte i förra veckan var det för bandet ännu en spelning att genomföra. Det var först efteråt de insåg att det skulle bli en modern klassiker. På Fredrik Hellströms film från spelningen framgår det tydligt att de som var där inte bestod av den publik som Bleak Outlook vanligvist brukar ha.

Thomas Wahlström, sångare i Bleak Outlook var lyrisk när han såg det filmade materialet. De som satt längst fram tillhörde nämligen det äldre gardet. När musiken drar igång ser man hur flera människor lämnar lokalen och många av de som sitter kvar håller för öronen. Thomas skrattar gott men är noga med att poängtera att han inte skrattar åt pensionärerna utan åt den starka kontrast som uppstod. Dessutom föddes en idé om att göra en musikvideo av materialet.

– Om man bara kunde lägga på vår studioinspelning av låten skulle det kunna bli årets musikvideo. Det är helt underbart att den är genuin och inte regisserad överhuvudtaget.

Och det var faktiskt undertecknad som Thomas kontaktade då jag hjälpt bandet med en musikvideo tidigare. Att få jobba med sådant här material är riktigt kul. Dessutom är Bleak Outlook ett av få band som har samma tempo live som på skiva vilket underlättar för att synkronisera video och musik.

Videon har delats flitigt på sociala medier men även uppmärksammats av Aftonbladet, Ekuriren och Borås Tidning, under morgonen nämndes den även på radiostationen Mix Megapol. Thomas tycker att det här är riktigt bra PR för bandet.

– Förhoppningsvis kan det här hjälpa oss att få fler spelningar framöver. Vår nästa spelning är på Påskpunken i Lindesberg den 30 mars tillsammans med bland annat Köttgrottorna och Kongressen. Dessutom är vi med på en samlingsskiva som nyligen släpptes i USA. De som säger att punken är död får nog tänka om.

Bleak Outlook består av Thomas Wahlström, Jörgen Bröms, Ola Öhlin, Peppe Johansson och Johan Lundström. Bandet har hittills släppt två singlar och ett album.

Se den omtalade videon här

You May Also Like